Fogyás az acai berry segítségével

Az acai berry egy portugál pálmafaj, az acai gyümölcse. Ezt a fát elsősorban piros bogyós gyümölcséért termesztik, de a pálma szívét is felhasználják. A gyümölcs neve egyébként portugál eredetű, mely annyit tesz: bogyó, ami sok vizet ereszt. Az elmúlt években egyre nagyobb kereslet született az acai berry iránt, hiszen kiváló fogyasztószernek minősült, amellett, hogy szuper gyümölcsként is emlegetik.

acai-berry

Az acai pálmán kicsi, kerek mély lila bogyók függnek, melyek fürtökben lógnak le a fáról. E bogyókból készült ital pedig a világon a legerősebb antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Kiválóan méregteleníti a szervezetet, így segítségével igen gyorsan beindul a fogyás, mivel a zsírpárnákban lerakódott méreganyagokat távolítja el. Ezenkívül nagyon fontos megjegyezni, hogy segítségével a fogyás egészséges marad, hiszen antioxidáns tulajdonsága következtében véd a szabad gyökök károsító hatásai ellen és megőrzi az egészségünket az immunrendszer megerősítésével.

Acai Berry tápanyagtartalma

Másrészt számos olyan hasznos és nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz rendkívül nagy mennyiségben, melyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetünket energiával töltsék fel. A gyümölcsből készült por 100 grammja 533,9 kalóriát, 52,2 g szénhidrátot, 8,1 g fehérjét, 32,5 gramm zsírt tartalmaz. A szénhidrátokból 44,2 gramm élelmi rost, ami egészséges. Ezenkívül tartalmaz még 260 mg kalciumot, 4,4 mg vasat, aszparaginsavat, glutaminsavat és C-vitamint. Aminosavtartalma 7,59%. A zsírok közül olajsavat (56,2%), palmitinsavat (24,1%) és linolsavat (12,5%) tartalmaz nagyobb mennyiségben. 

2005-ben a Greenpeace International így nyilatkozott az acai pálma gyümölcséről: e sötétlila bogyó leve az Amazonas deltájának legfontosabb terméke”. 2008-ban a New York-i Times megjegyezte, hogy az acai egy olyan megújuló energiaforrás, mely segíti a fenntartható gazdálkodást, hiszen értékének felismerésével megvédhetőek az amazonasi őserdők.

Az acai berry egyik legnagyobb előnye az, hogy akár 25 kilogramm feleslegest is le tud olvasztani rólad. Hogyan teszi mindezt? Fokozza az anyagcserét, így több energiát használ fel a szervezetünk. javítja az energiafelhasználást, így megfelelően tudunk pihenni, aminek köszönhetően több energiát égetünk el. Emellett kimossa a szervezetből a méreganyagokat, így szintén kilóktól szabadulhatunk meg. 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!